Módne trendy 2015: Čo budeme nosiť?

17.04.2015 11:19

Žltá
Ešte pred príchodom nového roku sa svet dočká ohlásenia farby, ktorá dostane prívlastok TOP. Pre tento rok je to jasná fialová, predtým to bola ružová či oranžová. Aký odtieň opantá sezónu 2015 ešte nevieme, ale predpovede z prehliadkových mól hovorili jasnou rečou. Všade bolo plno žltej, ktorá bude jednou z hlavných farieb ďalšieho roka.

 

Modrá a biela
Móda miluje farebné kombinácie, čo dokazuje aktuálny trend čiernej a bielej. Tieto dve neutrálky sú klasikou, ktorá sa ľahko spája a ešte ľahšie nosí, no budúci rok nás čaká menšia obmena. Miesto najtmavšej z najtmavších to bude modrá, ktorá sa spriatelí s bielou a vytvorí trendy dvojicu. Nosenie bude menej klasické a viac moderné.ocôčky
Asi neprekvapí, že s nástupom jari sa ťažké zimné vzory zmenia na tie jemnejšie. Napríklad také káro vystrieda gingham - drobné kockovanie známe z predošlých sezón. Už dávno ho spropagovala Bridget Bardot a odvtedy sa s menšími prestávkami stále vracia do módy. Najbližšie to bude už v roku 2015.

 

Výrazné pásiky
Milovníčky pásikov sa nemusia báť, tento primárne námornícky trend ostáva v platnosti. Mierne sa však obmení a dominovať budú pásiky hrubšie, nápadné, v rôznych farebných prevedeniach a tiež netradične umiestnené. Práve „hra" s pásikmi bude na tom celom najzaujímavejšia.

Voľné džínsy
Z konkrétnych vecí nešlo na prehliadkových mólach prehliadnuť, že strih džínsov sa rozšíri. Už to nebudú len skinny, ktoré sa nám budú tlačiť do skríň, ale aj široké modely. Medzi dizajnérmi sa totiž opäť o slovo prihlásila inšpirácia zo 70-tych rokov a veruže ju bude na oblečení vidno.

 

Polo tričká
Z modernejších módnych nápadov tu máme polo tričká, na ktorých dominujú malé límčeky. Tento trend zapadá do športového štýlu, ktorý sa stále viac hlási o slovo a dizajnéri s ním radi narábajú. Límce a lemy na krátkych rukávoch skúšajú aj na svetríkoch či košeliach.

Vojenčina
Z trendov, ktoré kombinujú špecifickú farbu a tiež špecifické strihy oblečenia, vyberáme vojenčinu. Na mólach bola silným prvkom, a to vďaka typickému zelenému odtieňu a tiež predĺženým strihom, gombíkom či vystuženým ramenám. Military detaily budú v móde po celý rok 2015. 

 

Ramená von
Výrazným prvkom budúcoročnej módy budú tiež odhalené ramená. Vďačiť za to môžeme padavým rukávom, asymetrickým strihom cez jedno rameno či prestrihom na látke. Tento trend si iste všimnete na tričkách, topoch ajšatách a bude jedným z najvýraznejších. 

Viac na:https://wanda.atlas.sk/modne-trendy-2015-co-budeme-nosit/moda-a-krasa/moda-a-trendy/839485.html