Chcete vedieť, aké budú hlavné trendy?

17.12.2014 20:07

Svetre

S nástupom zimy nás čaká ochladenie, a tak sa môžeme už tradične spoľahnúť na svetre. Sú teplé, príjemné a kombinovateľné, no tento rok budú navyše aj absolútne trendové. S pletenými materiálmi akoby sa roztrhlo vrece a dizajnéri z nich urobili komplet celé outfity. Svetre krátke, dlhé aj nadrozmerné, k tomu pokojne aj nohavice. Hlavne, že vám bude teplo.

Roláky
S odolávaním zimy súvisí aj ďalší trend - rolákové krytie krku. Tento detail sa v ďalšej sezóne uchytí v nadrozmernej podobe a vo svete dostáva prívlastok extreme (teda extrémny). Krky budú skryté do vrstvených, vysokých a hrubých rolákov.

60. roky
Závan retra je cítiť sezónu čo sezónu a pre jeseň/zimu 2014 to budú roky 60-te. Trendy predvádzané v najväčších módnych mestách stavili na módu seriálu Mad Men a zaviedli áčkové kabáty, sukne i šaty, pastelové farby, opásanie či drobné vzory.

Tenisky
Vyzerá to tak, že tohtoročná jeseň bude sčasti aj športová, presne ako to bolo na jar a v lete. V móde totiž ostávajú tenisky, tzv. sneakers, ktoré sa rýchlo obúvajú, sú pohodlné a okrem džínsov sa hodia aj k sukniam či šatám. Ich dominanciou by mal byť dizajn a farby.

Zvieratá
Zo vzorov, ktorých sa v tomto roku budeme môcť nasýtiť, vyberáme zvieratá. Tlačené, kreslené, vyšívané alebo v kolážach - nenechajte si ich ujsť. U mnohých dizajnérov dominovali vtáky, ale nie je to len o nich. Pokojne si top, mikinu alebo sveter nechajte oživiť aj iným tvorom.

 

Divočina
Zvieratá ešte raz, no už len v podobe ich škvŕn. Tento rok sa k slovu zas a znova hlási tiger, ktorý sa usadil všade, kde to šlo. Na topoch, kabátoch, nohaviciach, šatách, topánkach i kabelkách. Všetko bude hnedé so škvrnami, ktoré už z módy dobre poznáme.

Červená
Nakuknime aj medzi farby, kde sa to hemží poriadne širokým výberom. Ktorá farba však bude tou naj? Vyhráva červená - sýta, výrazná a celkom protikladná všetkým „nudným" neutrálkam. Červená má svoje vnútorné čaro a to by sme túto jeseň mali odhaliť.