Prvé jarné a letné novinky odhalené. Toto sú trendy na rok 2016

26.02.2016 20:51

Zima je ešte ďaleko pred nami a už sú známe módne trendy na jar a leto 2016. Ktoré farby a materiály budú vládnuť v budúcom roku?

Prvé jarné a letné novinky odhalené. Toto sú trendy na rok 2016
 

 V pravidelnej sérii týždňov módy tradične dominuje New York. Tento týždeň preto tamojší i iní návrhári naznačili prvé z trendov, na ktoré sa môžeme tešiť na budúci rok. Napríklad na žiarivé farby, extra pohodlnú siluetu, luxusné strapce alebo čiernu čipku ako píše idnes.cz.

Oranžová je nová ... oranžová


Farba tropických plodov, zapadajúceho slnka aj väzenských mundúr ašpirovali na najhorúcejší hit sezóny už vlani v lete. Návrhárom to ale nestačilo a za to, aby sa v našich šatníkoch naozaj ujala, bojujú tento rok tak rozdielni tvorcovia, ako je americký klasik Michael Kors, provokatér a milovník komiksov Jeremy Scott alebo vychádzajúca newyorská hviezda - dvojica Baja East. Zabudnite na to, že vám oranžová nepristane, v novom spektre odtieňov si ten svoj módny kúsok v tejto farbe každý nájde.

Modrá na všetky spôsoby

Na rozdiel od oranžovej to je v prípade modrej jednoduchšie. Je obľúbená, pristane každému a ľahko sa kombinuje. Po "modrej jesene" bude podľa všetkého nasledovať jar a leto plné tých najkrajších odtieňov od nezábudkovej (volánikové plavky návrhárky Tory Burchová) cez kobaltovú (štruktúrované kabáty a šaty Michaela Korsa) po polnočnú modrú (Altuzarrove elegantné blúzky). A nezabudnite, že modrá si najlepšie rozumie s večne aktuálnym denimom.

Ležérne, čisto, minimalisticky

Veľké biele plochy sa v jarnej a letnej móde objavujú už tradične; tento rok zatiaľ najčastejšie v spojení s uvoľnenými strihmi a materiálmi príjemnými na nosenie. Napríklad s ľahkým úpletom (Baja East), bavlnou (Narciso Rodriguez), ľanom (3.1 Phillip Lim) alebo teplákovinou (Alexander Wang). Vyzerá to tak, že módny minimalizmus spojený s atletickým vzhľadom bude v móde aj naďalej.

Povinná lekcia z geometrie

Ak ste si na výrazné vzory doteraz moc nepotrpeli, počkajte, až uvidíte geometrické hry thajského dizajnéra Thakoon Panichgul alebo newyorského Labelu Suno. Kombinácia abstraktných motívov a tlmených farieb má nádych sedemdesiatych rokov a zároveň je tak trochu futuristická. Ak sú pre vás štvorce, mriežky a kolmé linky príliš tvrdé, môžete sa inšpirovať organickejšími obrazmi na šatách Narcisa Rodrigueza.

Strapce: šik ako už dlho nie

Na minuloročných prehliadkových mólach im to tiež pristalo a pokusy vrátiť do módy semišové bundy, kabelky, dokonca aj topánky so strapcami boli celkom úspešné. Tento rok sú však strapce sofistikovanejšie: farebné, etno, a pritom elegantné podľa Tory Burchovej. Upletené z korálikov alebo doplnené o luxusnú čipku v kolekcii dua Rodarte. A konečne nadýchané ako perie exotických vtákov v kolekcii Riccarda Tisciho pre francúzsky módny dom Givenchy.

Čierna čipka

Je sexy, rafinovaná a tradične si ju spájame skôr s večierkovou sezónou. Lenže to už neplatí, súdiac podľa newyorských prehliadkových mól bude čierna čipka jedným z dominantných trendov budúcej jari a leta. Dizajnéri ako Jason Wu, dvojica Marchesa alebo spomínaný Riccardo Tisci nadviazali na súčasnú novoromantickú vlnu. Avšak novo, odvážnejšie a rafinovanejšie.

Viac na: https://evita.hnonline.sk/zivotny-styl/545310-prve-jarne-a-letne-novinky-odhalene-toto-su-trendy-na-rok-2016